Ugrás a tartalomra

Lukasenka nyerte a fehéroroszországi elnökválasztást

2020.08.10
19:20
2020.08.10
19:25
Forrás
MTI
A szavazás rég nem látott zavargásokat okozott Fehéroroszországban.

A szavazatok 80,23 százalékával nyerte a fehéroroszországi elnökválasztást Aljakszandr Lukasenka - ismertette a minszki választási bizottság. A fő ellenzéki jelölt, Szvjatlana Cihanouszkaja pedig 9,9 százalékot szerzett. Az ellenzék kétségbe vonja a voksolás tisztaságát. Ezrek lepték el Minszk utcáit, akiket rohamrendőrök fogadtak. A belorusz rendőrség hang- és villanógránáttal, illetve vízágyúk és könnygáz bevetésével próbálta megfékezni a több ezer tüntetőt. Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése is reagált a felvonulók ellen alkalmazott erőszakra. Az emberi jogok és a jogállamiság normáinak tiszteletben tartására hívták fel a figyelmet.

Aljakszandr Lukasenka
elnök
Fehérororszoszág

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.