Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/UK Parliament/Mark Duffy

Ma este eldől Theresa May sorsa

2018-12-12
19:07
Forrás
MTI
Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

A bizalmatlansági indítványt a frakció egyszerű többségének, jelenleg 158 képviselőnek támogatnia kell ahhoz, hogy Theresa May távozzon a párt éléről és így a kormányfői tisztségből is. Ebben az esetben May az utódválasztási versenyben nem indulhatna. Ha viszont megnyeri a szavazást, egy évig nem indítható ellene újabb bizalmatlansági kezdeményezés a Konzervatív Párton belül. A frakció azért indította meg az eljárást, mert elégedetlenek a kormányfő által letárgyalt brexit-tervezettel, melyről eredetileg kedden szavazott volna a parlament, de a voksolást elhalasztották. A legfrissebb információk szerint Theresa May miniszterelnöknek jó esélye van a győzelemre, ugyanis Szerda délutánig a brit kormányfő győzelméhez minimálisan szükségesnél több konzervatív párti képviselő jelezte, hogy Theresa Mayt kívánja támogatni a párt által May ellen kezdeményezett, szerda este esedékes bizalmi szavazáson.

Theresa May

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.