Ugrás a tartalomra

Ma este eldől Theresa May sorsa

2018.12.12
19:07
Forrás
MTI
Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

A bizalmatlansági indítványt a frakció egyszerű többségének, jelenleg 158 képviselőnek támogatnia kell ahhoz, hogy Theresa May távozzon a párt éléről és így a kormányfői tisztségből is. Ebben az esetben May az utódválasztási versenyben nem indulhatna. Ha viszont megnyeri a szavazást, egy évig nem indítható ellene újabb bizalmatlansági kezdeményezés a Konzervatív Párton belül. A frakció azért indította meg az eljárást, mert elégedetlenek a kormányfő által letárgyalt brexit-tervezettel, melyről eredetileg kedden szavazott volna a parlament, de a voksolást elhalasztották. A legfrissebb információk szerint Theresa May miniszterelnöknek jó esélye van a győzelemre, ugyanis Szerda délutánig a brit kormányfő győzelméhez minimálisan szükségesnél több konzervatív párti képviselő jelezte, hogy Theresa Mayt kívánja támogatni a párt által May ellen kezdeményezett, szerda este esedékes bizalmi szavazáson.

Theresa May

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.