Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/UK Parliament/Mark Duffy

Ma este eldől Theresa May sorsa

2018-12-12
19:07
Forrás
MTI
Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

A bizalmatlansági indítványt a frakció egyszerű többségének, jelenleg 158 képviselőnek támogatnia kell ahhoz, hogy Theresa May távozzon a párt éléről és így a kormányfői tisztségből is. Ebben az esetben May az utódválasztási versenyben nem indulhatna. Ha viszont megnyeri a szavazást, egy évig nem indítható ellene újabb bizalmatlansági kezdeményezés a Konzervatív Párton belül. A frakció azért indította meg az eljárást, mert elégedetlenek a kormányfő által letárgyalt brexit-tervezettel, melyről eredetileg kedden szavazott volna a parlament, de a voksolást elhalasztották. A legfrissebb információk szerint Theresa May miniszterelnöknek jó esélye van a győzelemre, ugyanis Szerda délutánig a brit kormányfő győzelméhez minimálisan szükségesnél több konzervatív párti képviselő jelezte, hogy Theresa Mayt kívánja támogatni a párt által May ellen kezdeményezett, szerda este esedékes bizalmi szavazáson.

Theresa May

Most

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.