Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/UK Parliament/Mark Duffy

Ma este eldől Theresa May sorsa

2018-12-12
19:07
Forrás
MTI
Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

A bizalmatlansági indítványt a frakció egyszerű többségének, jelenleg 158 képviselőnek támogatnia kell ahhoz, hogy Theresa May távozzon a párt éléről és így a kormányfői tisztségből is. Ebben az esetben May az utódválasztási versenyben nem indulhatna. Ha viszont megnyeri a szavazást, egy évig nem indítható ellene újabb bizalmatlansági kezdeményezés a Konzervatív Párton belül. A frakció azért indította meg az eljárást, mert elégedetlenek a kormányfő által letárgyalt brexit-tervezettel, melyről eredetileg kedden szavazott volna a parlament, de a voksolást elhalasztották. A legfrissebb információk szerint Theresa May miniszterelnöknek jó esélye van a győzelemre, ugyanis Szerda délutánig a brit kormányfő győzelméhez minimálisan szükségesnél több konzervatív párti képviselő jelezte, hogy Theresa Mayt kívánja támogatni a párt által May ellen kezdeményezett, szerda este esedékes bizalmi szavazáson.

Theresa May

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű