Ugrás a tartalomra

Ma folytatja ülését a szerbiai parlament

2020.04.29
12:14
2020.04.29
17:00
Forrás
Pannon RTV
A tegnap megkezdett ülésen a rendkívüli állapotról szóló döntést kell elfogadniuk a képviselőknek, mivel ezt március 15-én nem a parlament, hanem Aleksandar Vučić államfő hirdette ki.

Emellett azokat a határozatokat is meg kell erősíteniük a képviselőknek, amelyeket a kormány a rendkívüli állapot ideje alatt hozott. Az ellenzéki képviselők több ízben bírálták ezeket az intézkedéseket. Többek között azt rótták fel a kormánynak, hogy több idősotthonban is megjelent a koronavírus. Ana Brnabić miniszterelnök válaszában azt mondta, hogy büszke a járvány ellen vívott harc eredményeire.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Nem azért jöttem a szerbiai parlamentbe és számoltam be Szerbia lakosainak, mert azt akartam mondani, hogy hibátlanul dolgoztunk, hanem azért, mert el akartam mondani és meg akartam mutatni, hogy éjjel-nappal küzdöttünk, hogy mindent kiadtunk magunkból, és ebben a harcban eredményesebbek voltunk sok más országnál. Amikor pedig észrevettük a hibát, azonnal azon dolgoztunk, hogy azt kijavítsuk.”

A képviselőház ülése ma is szigorú biztonsági intézkedések mellett folyik. A parlamentbe érkező képviselőknél lázat mértek, illetve hőkamerával is megvizsgálták a testhőmérsékletüket, emellett fertőtleníteni kellett a kezüket, és védőmaszkot, valamint gumikesztyűt kaptak. Az ülésteremben a politikusok nem közvetlenül egymás mellett ülnek, hanem egy hely kihagyással, és plexi védőfal van minden képviselő előtt.

parlament
Szerbia
rendkívüli állapot
rendkívüli intézkedések
óvintézkedések
maszk
kesztyű

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.