Ugrás a tartalomra

Ma kezdődött a Bledi Stratégiai Fórum

2020.08.31
11:35
2020.08.31
16:23
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia elkötelezett marad az európai út mellett, de több tiszteletet kér magának - erről beszélt ma a bledi stratégiai egyeztető fórumon a szerb államfő.

Aleksandar Vučić a megnyitón elmondta, Szerbiában van egy polgári réteg, aki nem támogatja az ország európai uniós törekvéseit, főleg a koszovói kérdés miatt, de ez nem befolyásolja Szerbia politikai döntését az európai úttal kapcsolatban. A fórum ma délelőtt kezdődött, amelyen számos államvezető és tisztségviselő vesz részt, mások mellett Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.

A Bledi Stratégiai Fórum lehetőséget biztosít a régió országai vezetőinek egyeztetésére, aktuális politikai kérdések megvitatására. A fórumot ezúttal a járvány miatt lényegesen kevesebb résztvevővel szervezték meg.

A fórumot megelőzően tegnap este Janez Janša szlovén miniszterelnökkel találkozott Aleksandar Vučić. 

A szlovén kormányfő, valamint a szerb elnök a nyugat-balkáni államok uniós integrációját, valamint a koronavírus járvány témáját is érintette.

bledi stratégiai fórum
Aleksandar Vučić
Janez Janša
találkozó

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.