Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Ma lesznek végleges eredmények

2018-11-08
09:17
Forrás
rik.rs
Ma este 8 óráig kell közzétennie a nemzeti tanácsi választások végleges eredményeit a Köztársasági Választási Bizottságnak.

Több nemzeti közösség esetében már két nappal ezelőtt megjelentek az eredmények 100 százalékos feldolgozottság mellett. A magyar nemzeti tanácsi választás kapcsán kedden 98,78 százalékos feldolgozottságot tett közzé a bizottság. Ennek alapján a vasárnapi magyar nemzeti tanácsi választáson 36,54 százalékos volt a részvételi arány. A Magyar Összefogás lista az említett feldolgozottság alapján a szavazatok 82,73 százalékát szerezte meg, így 30 mandátumot kaphat a következő Magyar Nemzeti Tanácsban. A Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc lista a szavazatok 15,93 százalékát szerezte meg, amely 5 képviselői helyet jelent számukra a következő ciklusban.

Nemzeti tanácsi választások 2018

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.