Ugrás a tartalomra

Ma is tüntettek Belgrádban

2019.12.21
21:42
Forrás
Vajdasági RTV
Belgrádban ezen a szombaton is folytatódott az Egy az ötmillióból jelmondatú tüntetéssorozat.

Ezúttal Aleksandar Obradović szólalt fel, aki a valjevói Krušik fegyvergyárban történt lehetséges visszaélésekre hívta fel a közvélemény figyelmét.

Az ügyészség eljárást indított ellene üzleti titok nyilvánosságra hozása miatt. Szerdán szüntették meg házi őrizetét. Obradović a tüntetésen kiemelte: az igazságot nem lehet elrejteni. „A Krušik valójában Szerbia kicsiben. Példáján látható ennek a társadalomnak a működési elve. A nagyvállalatok és az önkormányzatok élén is pártkatonák vannak, akik privilégiumokat élveznek. Társadalmunkban megbomlott az értékrend. A változások azonban nem maguktól következnek be, a szabadságot ki kell harcolni” – hangsúlyozta Aleksandar Obradović.

A tiltakozás ezúttal is sétával folytatódott és a szerbiai elnökség épületénél fejeződött be.

Belgrád
Egy az ötmillióból
Aleksandar Obradović

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.