Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Ma ülésezik a válságstáb

2021.10.05
06:52
2021.10.05
07:35
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
A bejelentések szerint a találkozó 14 órakor kezdődik. Dr. Branislav Tiodorović, a szerbiai válságstáb tagja pedig kijelentette, katasztrofális a járványügyi helyzet Szerbiában.

A testület hetek óta nem ülésezett, annak összehívását többször is kérte már a stáb orvosi része, míg a szerb kormányfő korábban a mögöttünk álló hétre ígérte a járvány kezelésével foglalkozó válságstáb összehívását. A miniszterelnök szerint a fő témák a vakcináció felgyorsítása, valamint esetleges intézkedések bevezetése lesznek. Dr. Predrag Kon járványügyi szakember korábban azt mondta, a stábnak újabb intézkedéseket kell hoznia, mert súlyos a járványhelyzet Szerbiában.

Dr. Branislav Tiodorović, a szerbiai válságstáb tagja pedig kijelentette, katasztrofális a járványügyi helyzet Szerbiában.  Elmondta, egyrészt az állam sok mindent tett annak érdekében, hogy a gazdasági helyzet fenntartható legyen, de olyan szituáció alakult ki, hogy a hatóságok már nem tudják szigorúan ellenőrizni, kik azok, akik betartják a járványügyi intézkedéseket, és kik nem. A vakcinációra való ösztönzés is nehézkessé vált. Hozzátette, annak ellenére, hogy három járványkórház is épült, ott pedig napról napra teljesíteniük kell az egészségügyi szakembereknek, a járvány károsultjai mások mellett azok lesznek, akik nem fertőződtek meg, de nem részesülhetnek megfelelő terápiában, legyen szó tüdőbetegségről, daganatos megbetegedésről vagy cukorbetegségről. A járvány szociális és pszichológiai problémává vált - mondta Tiodorović. 

válságstáb
ülés
koronavírus-járvány
Branislav Tiodorović
Dr. Branislav Tiodorović

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.