Ugrás a tartalomra

Ma van a magyar hősök emlékünnepe

2021.05.30
11:42
Forrás
MTI
Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter a kormány nevében koszorút helyezett el Budapesten, a Hősök terén, a Magyar Hősök Emlékkövénél.

A miniszter a helyszínen a közmédiának nyilatkozva kiemelte: "ezen a napon a hősökre emlékezünk; ennek történelmi múltja és hagyománya van". Felidézte: már az első világháborúban megfogalmazódott, hogy meg kell emlékezni a hős katonákról, akik a fronton "életüket, vérüket áldozzák a haza érdekében". Benkő Tibor azt mondta: a hősök napja az utókor számára azt üzeni, hogy emlékezni kell. "Emlékezni kell a hősökre, akiknek köszönhetjük nemzetünket, nemzetünk fennmaradását, akiknek köszönhetjük, hogy békében és biztonságban élhetünk" - fogalmazott. A jövő nemzedéke számára azt üzeni: "készüljünk arra, hogy bármikor képesek legyünk az országunk békéjét, biztonságát szolgálni" - jelentette ki a miniszter.

Az Országgyűlés 2001. június 19-én fogadta el a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a magyar hősök emlékünnepéről szóló törvényt, amely értelmében minden év májusának utolsó vasárnapján - az idén május 30-án - emlékeznek "az elmúlt ezredév magyar hőseire", akik életüket adták a hazáért.

magyar
hősök
Hősök tere
Magyar Hősök Emlékköve
Benkő Tibor

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.