Ugrás a tartalomra

Macron: Együtt kell cselekednünk, hogy elkerülhessük a humanitárius és migrációs válságot

2020.03.02
07:08
Forrás
MTI
Franciaország kész segítséget nyújtani Görögországnak és Bulgáriának a határok védelméhez egy újabb migránsválság megelőzése érdekében – közölte Emmanuel Macron francia államfő Twitter-üzenetben.

Együtt kell cselekednünk, hogy elkerülhessük a humanitárius és migrációs válságot” – írta Macron. A török belügyminiszter vasárnap Twitter-üzenetben azt írta, hogy több mint százezer illegális bevándorló kelt át a török határokon az Európai Unió tagállamaiba. Athén és Szófia is cáfolta ezt a közlést. Görögország és Bulgária is megerősítette határvédelmét, miután Ankarában pénteken közölték, hogy Törökország „már nincs abban a helyzetben, hogy fel tudja tartóztatni a menekülteket”, és megnyitják a határokat az Európa felé igyekvők előtt. A görög bevándorlási és menekültügyi miniszter vasárnap arról számolt be, hogy a rendőrség és hadsereg 9600 illegális határátlépést akadályozott meg Törökországból. A görög-török határnál könnygázt is bevetettek a kődobáló migránsok ellen.

Emmanuel Macron
Franciaország
migránsok
Görögország

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.