Ugrás a tartalomra

Macron kétnapos látogatáson Belgrádban

2019.07.16
08:49
Forrás
Tanjug
Ma szerbiai fiatalokkal, egyetemi hallgatókkal is találkozik.

Belgrádi egyetemistákkal, a Regionális Ifjúsági Együttműködési Iroda képviselőivel találkozik ma Emmanuel Macron. A francia elnök tegnap érkezett Szerbiába Aleksandar Vučić államfő meghívására. A programon a szerb elnök is részt vesz. Tegnap a Kalemegdanon a két államfő koszorút helyezett el annál az emlékműnél, amelyet a franciáknak való köszönet jeléül állítottak fel. Az összegyűlt tömeg előtt Macron szerbül is mondott beszédet. Azt mondta, Franciaország szereti Szerbiát és a lakosait, valamint azt, hogy Szerbia a szívükben van. Korábban a két államfő négyszemközti megbeszélést is folytatott, a francia delegációval pedig 22 megállapodási szerződést kötött a szerb fél.

Emmanuel Macron
Aleksandar Vučić
egyetemisták

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.