Ugrás a tartalomra

Macron megköszönte Vučićnak a Notre-Dame újjáépítéséhez küldött adományt

2019.06.06
18:07
2020.02.28
16:13
Forrás
Szerbiai RTV
Levélben mondott köszönetet Emmanuel Macron francia államfő Aleksandar Vučićnak azért a segítségért, amelyet Szerbia nyújtott az április 15-én leégett Notre-Dame székesegyház újjáépítésében.

A francia nép nevében fogadja szívélyes köszönetemet ezért - áll a francia elnök levelében. Macron szerint a tűzeset tragikus esemény volt az egész nemzet számára, ugyanakkor megjegyezte, hogy a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült elkerülni a legrosszabbat. Emberi áldozatot nem követelt a tűzvész és sikerült a 800 éves katedrális szerkezetét is megőrizni. Az adományok már az eset másnapján elkezdtek érkezni a világ minden tájáról. A francia elnök levelében arról is ír, hogy az összegyűlt pénz segítségével a legelismertebb szakemberek újítják majd fel a székesegyházat. A francia állam egyébként mindenkinek köszönő üzenetet küldött, aki adományával hozzájárult a Notre Dame felújításához.

Emmanuel Macron
Notre-Dame-székesegyház
Aleksandar Vučić

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.