Ugrás a tartalomra

Magas lengyel állami kitüntetést kapott Semjén Zsolt

2021.05.25
20:23
2021.05.25
20:28
Forrás
MTI
Az elismerést, amelyben Andrzej Duda lengyel elnök részesítette Semjén Zsoltot, Jerzy Snopek budapesti lengyel nagykövet adta át.

A Lengyel Köztársaság parancsnoki keresztjével tüntették ki Semjén Zsolt magyar nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettest a budapesti lengyel nagykövetségen kedden. Az eseményen Semjén azt mondta, hogy alapvetően Szent II. János Pál inspirációjára ment teológiára, a lengyel pápa életszentsége és világpolitikai szerepvállalása hatott rá. Úgy vélekedett: spirituálisan és szellemileg Szent II. János Pálnak köszönhető, hogy véget ért a szovjet megszállás, hogy "megszabadultunk a bolsevizmustól", hogy "megmaradtunk kereszténynek" Közép-Európában.

Jerzy Snopek kijelentette, hogy Semjén Zsolt az egyik legkiválóbb magyar politikus. A KDNP elnöke, aki több ciklus óta országgyűlési képviselő, köztudottan Lengyelország és a lengyelek nagy barátja - tette hozzá.

Semjén Zsolt
kitüntetés

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.