Ugrás a tartalomra

Magas részvétel várható a lengyelországi választásokon

2019.10.12
13:57
Forrás
hirado.hu, euronews.com
Az előző, 2015-ös parlamenti választásnál is magasabb lehet a részvételi arány a vasárnapi lengyel parlamenti választáson - mondta el a lengyel országos választási iroda vezetője, Magdalena Pietrzak.

A rendszerváltás óta a tizedik parlamenti választást tartják holnap. A szavazáson az alsóház 460 képviselőjét, valamint a felsőház 100 tagját választják meg. Felmérések szerint a kormányzó Jog és Igazságosság párt ismét abszolút többségre tehet szert, rajta kívül három vagy négy ellenzéki tömörülés juthat be a parlamentbe. A holnapi választás egyik fontos kérdése egyebek mellett az, hogy változik-e, és ha igen, hogyan a melegek jogainak megítélése. Az EU-s tagországok többségével szemben, azonos nemű párok házasságkötése jogilag nem engedélyezett Lengyelországban, a kormányzó Jog és Igazságosság párt pedig arra törekszik, hogy ez így is maradjon.

Lengyelország
választások

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.