Ugrás a tartalomra

Magyar állami kitüntetést kapott Irinej Bulović

2021.09.28
13:25
Forrás
Facebook
A Szerb Pravoszláv Egyház Bácskai Egyházmegye püspökének a magyar érdemrend középkeresztje polgári tagozatát Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese adta át Belgrádban.

A VMSZ képviseletében az eseményen jelen volt dr. Pásztor Bálint. A párt alelnöke Facebook-posztjában azt írta, az elismerést a püspöknek Áder János, Magyarország köztársasági elnöke adományozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök előterjesztésére a szerbiai magyarság helyzetének javításához, a két nép történelmi megbékélési folyamatainak előmozdításával hozzájáruló tevékenysége, valamint a különböző vallási felekezetek közötti párbeszéd kialakításában vállalt szerepe elismeréseként. A kitüntetés adományozását Irinej püspöknek a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Pásztor István kezdeményezte. Dr. Pásztor Bálint közölte, a szűk körű ünnepségen személyesen gratulált a kitüntetettnek, és ismét találkozott Porfirije pátriárkával.

Irinej Bulović
Szerb Pravoszláv Egyház
Bácskai Egyházmegye
Semjén Zsolt
Dr. Pásztor Bálint
Vajdasági Magyar Szövetség
Porfirije
Porfirije pátriárka
Belgrád

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.