Ugrás a tartalomra

A magyar családoké a jövő

2019.02.10
16:26
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be a vasárnap Budapesten tartott évértékelő beszédében Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Évértékelőt tartott Orbán Viktor Budapesten, a Várkert Bazárban. A magyar miniszterelnök az elmúlt időszak összegzése mellett egy 7 pontos családvédelmi akciótervet jelentett be. A gazdaság tekintetében kiemelte, 2018-ban harmadszor is kétharmaddal nyerték meg a választásokat, 5 százalékkal növekedett a magyar gazdaság, és ezek az eredmények nem a vakszerencsének köszönhetőek, Magyarország mindenért keményen megdolgozott. Stabil és bővülő gazdaság, családtámogatás, rezsicsökkentés - a magyarok sokat dolgoznak, tervezgetnek, házat építenek, iskolába járatják, tanulásra biztatják gyermekeiket, mi ez ha nem felemelkedés történet - tette fel a kérdést Orbán.

Egy ma született magyar gyermek esetében úgy számolhatunk, hogy megéli a 22. századot, mivel a magyarok életkora kitolódik, a csecsemőhalandóság csökken, a házasságkötések száma növekszik, 55-ről 70 százalékra nőtt a foglalkoztatás, egyharmadára csökkent a munkanélküliséget, visszametszettük az államadósságot, a minimálbért több mint a duplájára növeltük, és 800 ezer új munkahely jött létre - hangsúlyozta a magyar kormányfő.

Leszögezte, győzni fogunk újra és újra! De nem az a győzelem, ha a párt nyer, hanem, ha az egész ország. Kiemelte, felszámolják a szegénységet Magyarországon, mindenkinek lesz munkája, otthona, lesz minden gyereknek bölcsőde, óvoda, iskola, támogatás a fiataloknak, és tisztes idős kor is, mindenkinek jó lesz magyarnak lenni.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „13. éve irányítom a kormány munkáját, de döntéseinknél még mindig rácsodálkozom, hogy micsoda merészség egyben látni 10 millió ember életét, a külhoniakkal 15 millió szerteszét futó életből áll, amit döntéseinkkel újra és újra egyesíteni kell, ez úgy lehetséges, hogy mindenkinek meg kell kapnia, amire szüksége van.”

Az elmúlt év összegzése mellett kitért a májusi európai parlamenti választásokra is. A bevándorlás fegyverletételt jelent, beismerjük, hogy magunknak sem vagyunk fontosak, ez felmorzsolódást, eltűnést jelent - emelte ki. Hozzáfűzte, a magyar bevándorláspolitika szilárd marad. Nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk - hangsúlyozta.

A magyar kormányfő 7 pontos családvédelmi akciótervet jelentett be. Ez magában foglalja a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, az otthonteremtési kedvezmény bővítését, a második gyerek születésekor 1, a harmadiknál 4, minden továbbinál 1-1 milliót az állam átvállal a jelzáloghitelből, négy gyermek esetén életük végéig személyi jövedelemadó-mentesek lesznek az anyák, nagycsaládos autóvásárlási programot indítanak, 2,5 milliós vissza nem térítendő támogatással, valamint teljes bölcsődei ellátást biztosítanak.

Továbbá bejelentette, 700 milliárd forintot fordítanak kórházfejlesztésre.

A magyarok ismét hisznek a jövőben, Magyarország 10 év alatt lábra állt, és készen áll, győzelmi esélyekkel tekint a jövőbe - szögezte le Orbán Viktor 21. évértékelőjében.

Orbán Viktor
évértékelő
családtámogatás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.