Ugrás a tartalomra

A magyar családpolitika jó példa egész Európa számára

2018.05.15
15:08
2024.03.19
08:40
Forrás
EPP-magyar sajtóiroda
Hölvényi György európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Család Nemzetközi Napja alkalmából rendezett konferencián mondott kedden köszöntőbeszédet az Európai Parlamentben.

A néppárti képviselő beszédében hangsúlyozta: „Stratégiai fontosságú a családok szerepének megerősítése, mert Európa jövője az erős családokban rejlik. Ennek oka, hogy a családban élők sokkal motiváltabbak nagyobb gazdasági  és szociális terhek viselésére, több munkát vállalnak, s olyan hosszútávú döntéseket hoznak, amely a stabilitás záloga". A képviselő hozzátette: „A családi életforma nemcsak egy gazdasági és szociális rendszer, hanem egy olyan biztonságot jelentő pszichológiai háló is, amely megtartja annak tagjait nehézség esetén. Ezért a stabil házasságok értéke felbecsülhetetlen".

Hölvényi György kitért arra, hogy milyen károkat okoz a házasságok szétesése és a családok felbomlása. A családkutatók tanulmányai szerint gazdasági, szociális és emberi szempontból is hatalmas veszteségekre kell számítania annak a nemzetnek, ahol nagyarányban van jelen a válás és a családi kapcsolatok szétszakadása.

A kereszténydemokrata politikus beszédében kiemelte: „Csak olyan társadalmat kell építeni Európában, amely a családokat helyezi a központba, s minden egyes intézkedést a gyermeket vállalók igényeinek figyelembe vételével hoz meg. Európa vezető szerepének megtartásához elengedhetetlenül fontos a családok megerősítése, amelyre az Európai Uniónak első számú prioritásként kell tekintenie".

családpolitika
Hölvényi György

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.