Ugrás a tartalomra

A Magyar Diaszpóra Tanács határozottan tiltakozik a kárpátaljai magyarság megfélemlítése ellen

2018.11.15
20:29
2024.03.19
08:43
Forrás
MTI
A Magyar Diaszpóra Tanács tagjai határozottan tiltakoznak a kárpátaljai magyarság megfélemlítése és jogainak csorbítása ellen - ezt is tartalmazza a testület ülésén elfogadott zárónyilatkoyat.

Üdvözlik azt a javaslatot, amelynek elfogadásával az európai uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok is részt vehetnek az Európai Parlament tagjainak megválasztásában. Történelmi jelentőségűnek tartják, hogy immáron további, több mint egymillió magyar vált közjogilag is a nemzet részévé. Továbbra is elkötelezettek az egyszerűsített honosítási eljárás népszerűsítésében. Örömüknek adnak hangot, hogy a magyarság széleskörű összefogásával több mint egymillió aláírást sikerült összegyűjteni a kisebbségi közösségek európai uniós jogvédelmének megteremtését célzó kezdeményezés támogatására - olvasható a dokumentumban.

Magyar Diaszpóra Tanács
zárónyilatkozat

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.