Ugrás a tartalomra

Magyar katona nem sérült meg az iraki támadásokban

2020.01.08
11:30
2020.01.08
17:51
Forrás
MTI
Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter mai sajtótájékoztatóján azt mondta, minden Irakban szolgáló magyar katona jól van.

A Honvédelmi Minisztérium és a vezérkar folyamatosan figyelemmel kíséri a kialakult súlyos helyzetet, és kész haladéktalanul végrehajtani bármilyen olyan műveletet, amelyet az Iszlám Állam elleni globális koalíció vezetői szükségesnek tartanak. Szijjártó Péter hangsúlyozta, Magyarország közel-keleti érdeke, hogy el lehessen kerülni a jelenlegi helyzet eszkalálódását, még súlyosabb konfliktussá alakulását. Kiemelte, az iraki Erbílben található magyar főkonzulátus négy munkatársa szintén jól van, és az ő biztonsági helyzetüket is folyamatosan elemzik.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszer, Magyarország: „Erbílben van főkonzulátusunk összesen négyen teljesítenek ott szolgálatot, ők is jól vannak, azonban az ő biztonsági körülményeiket is folyamatosan elemezzük. Bagdadban van akkreditált nagykövetünk, aki jelenleg itthon Magyarországon tartózkodik. Tekintettel arra, hogy a magyar nagykövetségi működésnek helyt adó brit nagykövetség részéről, illetve a brit biztonsági erők részéről azt a kérést kaptuk, hogy semmiképpen se térjen vissza az állomáshelyére mindaddig, amíg a britek ezzel ellentétes döntést, utasítást nem hoznak, illetve nem adnak.”

Szijjártó Péter
Honvédelmi Minisztérium
Erbíl

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.