Ugrás a tartalomra

A magyar kormány gazdaságfejlesztési programja Vajdaságban indult el először

2019.05.25
13:56
2019.05.25
15:56
Forrás
MTI
Ezt jelentette ki Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár Hertelendyfalván, a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület tájházának avatóünnepségén.

Hozzátette, a program lehetővé teszi, hogy a magyar vállalkozások megerősítésével magyar családokon tudjon segíteni a kormány. A legfontosabb üzenet a közösségek megerősítése, az identitás megőrzése - fogalmazott. Kiemelte, hogy a tavalyi év a külhoni magyar családok éve volt, az idei esztendő középpontjában pedig a külhoni magyar gyerekek állnak. Potápi végül felhívta a figyelmet arra, hogy 2018-ban megteremtődött annak lehetősége, hogy azok is részt vegyenek az európai parlamenti választáson, akik nem az Európai Unió területén élnek. Arra kért mindenkit, hogy vegyenek részt a vasárnapi választáson és segítsenek a közös Európa létrehozásában.

Hertelendyfalva
Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület
EP-választás

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.