Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

A magyar kormány a jelenlegi intézkedéseket tartja fenn a továbbiakban is

2020-11-26
11:36
2020-11-26
11:42
Forrás
Hirado.hu
Erről beszélt Gulyás Gergely az online kormányinfón. A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, Magyarországon az új fertőzések száma 3–5 ezer között stagnált az elmúlt hét napban.

A csütörtöki adatok a magasabb tesztszámoknak köszönhetők – mondta Gulyás Gergely. A magyar kormány álláspontja az, hogy ahonnan lehet, onnan kell oltóanyagot beszerezni - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 12 millió vakcinát kötött le a kormány amerikai és brit gyártóktól, de tárgyal még Oroszországgal és Kínával. Csak olyan vakcina hozható be, amelyet a magyar hatóságok megvizsgáltak és hatályba helyeztek – emelte ki. A Pfizer közlése szerint először az Egyesült Államoknak szállítanak és az előleg felét visszafizetik. Ez jelzi, hogy a fejlesztő országok behozhatatlan előnyre tesznek szert - tette hozzá Gulyás Gergely. Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter azt mondta, egyelőre még nem lehet tudni, hogy karácsonyra esély lesz-e a koronavírus-járvány kapcsán meghozott intézkedések enyhítésére.

magyar
kormány
Magyarország
Gulyás Gergely
intézkedés
koronavírus
fertőződés

Most

22:36, Frissítve: 22:43

Újra beindul a kulturális élet a Cnesában

A szigorítások és a polgárok megóvása érdekében minden kulturális programot le kellett mondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben az elmúlt időszakban.
22:05

Online gazdafórum hetente kétszer

Az online előadások nézettségével a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége nagyon elégedett, de abban is bíznak, hogy a jövőben ez a létszám még emelkedni fog. Feldogozzák a támogatásokat és a pályázati lehetőségeket is az idei évre.
21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű