Ugrás a tartalomra

A magyar kormány segít a Franciaországban lebontandó kereszt Magyarországra szállításában

2017.11.02
12:25
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
A magyar kormány vállalja a költségeket és az adminisztrációs terheket annak érdekében, hogy II. János Pál pápa szobráról az eltávolításra ítélt keresztet Ploermel városából Magyarországra szállítsák.

A magyar kormány állja a felmerülő költségeket és vállalja az adminisztrációs terheket annak érdekében, hogy II. János Pál pápa szobráról az eltávolításra ítélt keresztet Ploermel városából Magyarországra lehessen szállítani, amennyiben a franciaországi település vezetése hozzájárul ehhez - Ezt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter jelentette be. A franciaországi település vezetésének a hozzájárulását várják. A tárcavezető jelezte, hogy a párizsi nagykövetségen keresztül megkeresték a bretagne-i kisváros önkormányzatát, választ azonban egyelőre nem kaptak tőlük.

Szijjártó Péter nem kívánta kommentálni a kereszt eltávolítását elrendelő francia államtanácsi döntést, de úgy fogalmazott, hogy Európa jövője szempontjából „elképesztően káros” minden olyan döntés, amely képmutató módon, a toleranciára hivatkozva a kereszténység visszaszorítására irányul, és keresztény szimbólumok eltávolítását rendeli el.

Szijjártó Péter
Franciaország
kereszt
pápa

Most

Népszerű