Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/John Thys

A magyar kormány sem Weber, sem Timmermans jelöltségét nem támogatja

2019-05-29
22:14
2019-05-29
22:33
Forrás
MTI
A magyar kormány sem Manfred Weber néppárti, sem Frans Timmermans szocialista csúcsjelölt európai bizottsági elnöki jelöltségét nem támogatja - erősítette meg Kovács Zoltán.

Manfred Weber az elmúlt hónapokban többször megsértette a magyarokat, Frans Timmermans pedig gyakorlatilag folyamatosan hazudott Magyarországgal kapcsolatosan az EP-választási kampányban - erősítette meg a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár mai budapesti sajtótájékoztatóján. Kovács Zoltán szerint a kormány csak olyan bizottságielnök-jelöltet tud majd elfogadni és támogatni, aki megfelel az Orbán Viktor által is ismertetett feltételeknek, vagyis tiszteletben tartja a tagállamokat, nem alkalmaz kettős mércét, törekszik a migráció megállításra és védelmezi Európa keresztény gyökereit - erősítette meg Kovács Zoltán.

Manfred Weber
Frans Timmermans
Kovács Zoltán

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.