Ugrás a tartalomra
határátkelő
Pannon RTV

A Magyar Mozgalom közleménye szerint kérvényezik a határátkelőkön tapasztalható helyzet rendezését

2017-11-17
18:52
2017-11-17
18:58
Forrás
Pannon RTV
E-mailben fordult a Magyar Mozgalom elnöksége a magyarországi parlamenti pártokhoz.

Kérik, hogy járjanak közben, gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra és annak belügyminiszterére a magyar-szerb határátkelőkön tapasztalt áldatlan állapotok rendezése érdekében - áll a szervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Emlékeztetnek arra, hogy a Magyar Mozgalom 2017. november 3-án levelet intézett Magyarország belügyminiszteréhez, belgrádi nagykövetéhez és szabadkai főkonzuljához, amelyben arra kéri őket, vessék latba tekintélyüket a helyzet rendezése érdekében. Válasz egyik helyről sem érkezett, írják, és szerintük a helyzet még súlyosabbá válik a szisztematikus ellenőrzés visszaállításával. Ez a probléma pedig közösségünket rendkívül súlyosan érinti - áll a közleményben.

Magyar Mozgalom
közlemény
határátkelők

Most

19:04, Frissítve: 19:10

Kiosztják a Berlinale elismeréseit

Ma osztják ki a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale elismeréseit. A fődíjért, az Aranymedvéért 19 mű verseng. A filmes rendezvényen 11 nap alatt összesen 949 vetítést tartottak.
17:01, Frissítve: 17:44

Mintegy négyszázan prélóztak Bajsán

A vendégek a környező településekről, valamint Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek. A multietnikus rendezvény célja a szórakozás, barátkozás, a hagyományok őrzése és átadása.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.