Ugrás a tartalomra

A Magyar Nemzeti Tanács maradhat a Zentai Levéltár társalapítója

2020.01.22
17:12
2020.01.22
17:19
Forrás
Pannon RTV
Pásztor Bálint: A kisebbségi autonómia és intézményépítés szempontjából jelentős vívmányt sikerült megőrizni azzal, hogy az MNT maradhat a levéltárak társalapítója.

A szerbiai köztársasági parlament a levéltári törvényről folytat vitát egészen péntekig. Ennek kapcsán a szerb kormány elfogadta a Vajdasági Magyar Szövetség módosító javaslatát, amely a Zentai Levéltárra vonatkozik. Ennek értelmében az MNT maradhat a Zentai Levéltár társalapítója - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Pásztor Bálint. A VMSZ köztársasági frakcióvezetője hozzátette, ennek alapján a jövőben más levéltárak esetében is társalapítóvá válhat az MNT.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „Ezt a módosítási indítványt a kormány elfogadta, és a parlament művelődésügyi bizottsága is támogatta. Ennek az a következménye, hogy a törvényjavaslat részévé vált a mi javaslatunk, tehát erről már külön szavazás pénteken nem is várható, nincs rá szükség. Én azt gondolom, hogy a kisebbségi autonómia és intézményépítés szempontjából egy jelentős vívmányt sikerült megőrizni.”

Magyar Nemzeti Tanács
Zentai Levéltár
levéltár
társalapító

Most

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.