Ugrás a tartalomra

A Magyar Nemzeti Tanácsba látogatott Lamberto Zannier

2018.09.06
11:00
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Ismerkedő látogatásra érkezett a Magyar Nemzeti Tanács székházába Lamberto Zannier, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségügyi főbiztosa és küldöttsége szerda délután.

Hajnal Jenő, az MNT elnöke a találkozót követően elmondta, hogy az EBESZ az elmúlt években sok időt és figyelmet szentelt egyebek mellett az oktatás terén a tankönyvkiadásra és a szerb nyelv módszertanának kidolgozására is. A kisebbségügyi főbiztos, aki először járt Szabadkán kiemelte, hogy a Magyar Nemzeti Tanács által felépített modell más országok kisebbségeinek is irányt mutathat.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet mostani látogatása azért is jelentős, mert a Magyar Nemzeti Tanács négy éves mandátumának a végéhez érkezett. Így az EBESZ kisebbségügyi főbiztosával együtt összegezni tudták az eddig elért eredményeket - mondta Hajnal Jenő, az MNT elnöke. Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Számos alkalom és lehetőség volt, ahol az EBESZ mindig nagyon fontos szerepet játszott. Valahol ezt a támogatást is szerettem volna megköszönni a főbiztos úrnak, aki viszont arról győzött meg bennünket, hogy az a modell, amelyet mi itt felépítettünk, az fontos és jelentős.”

Ezt a modellt meg kell mutatni más országok kisebbségeinek is, ezzel segítve helyzetük javítását - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Lamberto Zannier, az EBESZ kisebbségügyi főbiztosa: „Úgy látom, hogy ez egy nagyon aktív tanács és csak üdvözölni tudom ezt az erős elkötelezettséget. Látom, hogy itt nagyon jó támogatások vannak, pénzügyileg is az intézmény részéről. De Magyarországon is figyelmet fordítanak a határon túli magyarok problémáira. Tehát ez is egyfajta támogatás. Örömmel töltött el, hogy itt számos, a Magyar Nemzeti Tanács által kidolgozott módszer bevált.”

A felek egyetértettek abban, hogy ezt az együttműködést a jövőben még szorosabbra szeretnék fűzni.

Magyar Nemzeti Tanács
Hajnal Jenő
Lamberto Zannier
kisebbségügyi főbiztos
EBESZ

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.