Ugrás a tartalomra

A Magyar Összefogás átadta a támogatói aláírásokat

2018.08.24
17:54
2018.08.27
09:59
Forrás
Pannon RTV
Átadta ma Belgrádban a Képviselőházban a nemzeti tanácsi választásokon induló Magyar Összefogás az őket támogató aláírásokat.

A listát több mint 4200-an támogatták, az aláírásokat pedig mindössze egy nap alatt sikerült begyűjteni. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője, az MNT elnöke az átadás után azt mondta, örömére szolgál, hogy ilyen sokan támogatták őket. A lista összetételét egyelőre nem ismertette, akkor hozzák nyilvánosságra azt, amikor a Köztársasági Választási Bizottság kihirdeti. A Magyar Összefogás listáján szereplő személyeket és a programot hétfőn, sajtótájékoztatón ismertetik. A nemzeti tanácsi választásokat november 4-én tartják, és az MNT elnöke újfent arra kérte a vajdasági magyarokat, hogy iratkozzanak fel a külön választói névjegyzékbe, amennyiben ezt még nem tették meg.

Hajnal Jenő, listavezető, Magyar Összefogás: „Nagyon fontos és jelentős, hogy ez az alkalom, amikor megköszönném hogy nyilatkoztak arról hogy támogatják a listát és azoknak is akik a listán szerepelnek és felelősséget vállaltak azért hogy a jövőben a következő, időszakban a vajdasági magyarságnak, a magyar közösségnek a legfontosabb kérdésekben képviselői, támogatói legyenek. Azt szeretném még elmondani, hogy ez az alkalom arról is szólt, hogyan miként látjuk a jövőnket. Egy ilyen ünnepélyes pillanatban arról tudok beszámolni, hogy az elmúlt négy évben elkezdődött egy munka és én elnökként szeretném megköszönni a bizalmat, és arról tudok beszámolni hogy a következő négy évben egy olyan nemzeti tanácsot tudunk alakítani, ami ezért a közösségért, a délvidéki magyarságért tenni akar és felelősséget tud vállalni érte.”

Magyar Összefogás
Hajnal Jenő

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.