Ugrás a tartalomra

Muzslyán kampányolt a Magyar Összefogás

2018.09.18
13:15
2018.09.24
17:17
A Magyar Nemzeti Tanács szerepe fontos a közép-bánáti térség magyar közössége fejlesztésének támogatása szempontjából - hangzott el tegnap a Magyar Összefogás muzslyai kampányrendezvényén.

A magyar oktatást segítő programok mellett a legjelentősebb az egykori nagybecskereki leánynevelő intézet felújítása, amely jelenleg is folyamatban van - állapították meg a jelöltek.

A Magyar Nemzeti Tanács az elmúlt négy év alatt jelentős támogatást nyújtott a vidéken élő magyarságnak - állapította meg a fórumon részt vevő Németh Róbert. „A Magyar Nemzeti Tanács ott van, ahol szükség van rá. A sajtóból értesülve és személyes meggyőződésemből is, tapasztalatomból is mondhatom azt, hogy sokan meg vannak elégedve az elmúlt négy év munkájával, ami a Magyar Nemzeti Tanácsot illeti.”

Sárközi István, a Magyar Összefogás jelöltje a művelődésről és a hagyományápolás fontosságáról beszélt. „Számomra az a legfontosabb, hogy a lakossági fórum végén egy párbeszéd alakult ki az emberekkel. Egy örömteli dolgot hallottam: a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával megkezdődött az épület felújítása. Ez a helyieknek egy lendületet adott és azonnal körvonalazódott egy további feladat.”

Közép-Bánátban az oktatásfejlesztés rendkívül fontos - ezt folytatnák a jövőben is - jelentette ki Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője. „Olyan fejlesztések kezdődtek el itt, amelynek a csúcsa azt hiszem, hogy a nagybecskereki zárda átalakítása. Hiszen az egész bánsági résznek egy meghatározó oktatási és szellemi központja tud lenni. Másrészt, a középiskolai fejlesztésekben nagyon odafigyeltünk arra, hogy erősítsük azokat a szakokat, ahol sok magyar gyerek szeretne továbbtanulni.”

Molnár Attila, jelölt, Magyar Összefogás: „Az iskolánk minden évben pályázik az MNT-nél, minden évben szép összegeket kapunk, hogy bírjuk felújítani az iskolai tantermeket, vagy okos táblákkal vagy számítógépekkel, vetítőkkel. És a gyerekek most már használják is ezt a digitalizációt.”

Az eseményen elhangzott, a Magyar Nemzeti Tanács által biztosított oktatástámogatás a bölcsődétől az egyetemig fontos a közép-bánáti magyar közösség számára és a szülőföldön való boldogulás lehetőségét segíti elő.

Magyar Összefogás
kampány

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.