Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

A Magyar Szó élőújsága és közösségi találkozó Tordán

2019-04-13
14:04
2019-04-13
18:46
Forrás
Pannon RTV
Torda volt a házigazdája a 75 éves Magyar Szó péntek esti élőújságának és a Magvető melléklet gálaműsorának. Előtte a Művelődési Otthonban közösségi találkozót tartottak.

A közösségi találkozón az európai parlamenti választásokon való részvétel fontosságáról Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője és Dobai János, Torda HK elnöke beszélt.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A legfontosabb feladata a délvidéki magyarságnak és mindazoknak, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek, hogy részt vegyenek ezen a választáson és azokat támogassuk, akiket eddig is - de különösen az utóbbi kilenc évben - abban segítettek bennünket, hogy az itthon otthon legyen. Az otthonteremtésben, a nemzetépítésben, Fidesz-Kereszténydemokrata Néppárt képviselőit segítsük. Deli Andort, aki az elmúlt öt évben a délvidéki magyarságra különösen odafigyelt.”

A Magyar Szó élőújsága évről-évre a Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat egyik fontos eseménye. Dobai János, elnök, Torda Helyi Közössége: „A Magyar Szót szeretik Tordán is. Kedvelik, olvassák. Ezért a mi számunkra ez az élőújság sokat jelent. Ugyanakkor az élőújság nem csak az újságírókkal, szerkesztőkkel való találkozás, hanem mi mindig gazdag kultúrprogramot is készítünk az élőújságra.”

Az idén 75 éves Magyar Szó megalakulása után tíz évvel kezdte el az élőújság-sorozatot. Varjú Márta, főszerkesztő, Magyar Szó: „Azt hiszem, hogy nekünk kötelezettségünk is az, hogy az idén nagyon sok élőújságot tartsunk, és mindenhova eljussunk, ahol az olvasók szeretnek, keresnek bennünket. Megvan ennek a gyakorlati haszna is.”

A Magvető melléklettel kapcsolatos beszélgetést is érdeklődéssel hallgatta a közönség, hisz a tordaiak többsége mezőgazdaságból él. Varga Attila, szerkesztő, Magvető: „Beszélgethetünk az aktuális kérdésekről, azokról, amelyek a gazdatársadalmat érintik. És nem csak azokról persze, hanem magával az újsággal, a Magvetővel kapcsolatos észrevételeket, hiányosságokat vagy akár a dicséreteket is meghallgatjuk. És hát egy tapasztalatszerzés számomra.”

A szerkesztők bemutatták a Magyar Szó mellékleteit, az előcsarnokban pedig megnyitották Ótos András fotóinak a tárlatát. A műsorban felléptek a helybeli és a törökbecsei műkedvelők.

Torda
Magyar Szó
Varjú Márta
Hajnal Jenő

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.