Ugrás a tartalomra

Magyarázatot kért Fremond Árpád a szarvasmarhák utáni támogatások késésére

2021.04.20
12:17
2021.04.20
16:58
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ képviselője ismertette a gazdák helyzetét és magyarázatot kért a kifizetések késésére.

Több mint egy éve várnak a szarvasmarha után igényelt állami támogatások jóváhagyására és kifizetésére a magyarkanizsai gazdák, de Vajdaság többi településén is hasonló gondokkal kell szembenézniük az állattenyésztőknek - emelte ki Fremond Árpád a szerbiai köztársasági parlament mai ülésén Belgrádban.

Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője: „Továbbra is gondot jelent a támogatások kifizetése, és gondot jelent az is, hogy késik a szarvasmarhákra igényelt támogatások kifizetése is. Ez főként a dél-bácskai, az észak-bácskai és az észak-bánáti gazdákat érinti. A magyarkanizsai példa jól szemlélteti a helyzetet. A helyi Gazdakör illetékesei elmondták, több mint egy éve várnak a 20 ezer dináros állami támogatás jóváhagyására és kifizetésére, amit azok a bejegyzett hízóbikák után kellene kapniuk, amelyek vágóhídra kerülnek eladásra. A Gazdakör adatai szerint a Magyarkanizsa községből átadott igénylések mindössze 10 százalékát fogadták el és fizették ki eddig. Vannak, akik több mint egy éve várnak az állami támogatás kifizetésére.”

Fremond Árpád
parlament
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
szarvasmarha
támogatás

Most

13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.