Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsai Községi Képviselő-testülete elfogadta a nyelvi chartát

2021.06.24
13:51
2021.06.25
10:02
Forrás
Pannon RTV
Ez mellett a községi képviselő-testület ülésen döntöttek a tavalyi magyarkanizsai községi költségvetés zárszámadásáról, annak tervezetének elfogadásáról, valamint a polgári védelem megszervezéséről.

Napirendi pont között szerepelt még a regionális és a kisebbségi nyelvek helyi chartája is. Az Európa Tanács indította el a helyi charták elfogadásának gyakorlatát, partnerként szeretnék bevonni valamennyi szerbiai nemzeti tanácsot, elsőként a Magyar Nemzeti Tanácsot.

Pletikoszity Tibor, a VMSZ magyarkanizsai önkormányzati frakcióvezetője elmondta, hogy ilyen javaslat először került elfogadásra a községben: "Pozitív elbírálásban részesült, ez Magyarkanizsa Község regionális és kisebbségi nyelvi chartájáról szól. Ilyen javaslat községünkben először került elfogadásra, az egész ország területét figyelembe véve. Ez többek között a magyar nyelv hivatalos használatára is vonatkozik. A javaslat teljes kidolgozása a Magyar Nemzeti Tanács és a strassburgi Európa Tanács szakértőivel együtt fog történni."

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű