Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán tanácskozik a Régiók Európai Bizottsága és Szerbia közös konzultatív testülete

2019.11.26
12:10
2019.11.26
16:21
Forrás
Pannon RTV
A testület egyike azon szerveknek, amelyeknek feladata az Európai Közösségek és Szerbia stabilizációs és társulási megállapodásának végrehajtása.

Hetedik alkalommal tart szerdán tanácskozást a Régiók Európai Bizottsága és Szerbia közös konzultatív testülete, amelyet az újvidéki és a niši ülés után ezúttal Magyarkanizsán tartanak. A testület tagjai egyrészt az Régiók Európai Bizottságának képviselői, valamint a szerbiai helyi és regionális önkormányzatok, intézmények tagjai. A közös konferencia célja, hogy segítsék a párbeszédet és az együttműködést az európai uniós és a szerbiai helyi és regionális önkormányzati szervek között, valamint helyet teremtsenek az önkormányzatok felkészüléséhez a Régiók Európai Bizottsága munkájában való részvételre. A szerdai szakmai ülés főbb témája az elektronikus közigazgatás lesz, emellett Magyarkanizsa lehetőséget kap arra, hogy eddigi tevékenységeit bemutassa.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Én bízom benne, hogy olyan mondatok és olyan biztató előjelek is el fognak hangzani, amik azt fogják előrevetíteni, hogy Szerbia jó úton halad az Európai Uniós integráció felé, másrészről pedig a kötetlen programrészben, bízom benne, hogy sikerül majd megmutatni Magyarkanizsa község tevékenységén keresztül mindazokat a dolgokat, amiket az elmúlt években az IPA határon átnyúló tevékenységeken keresztül, de akár a testvérvárosainkkal való együttműködésünkön keresztül mi letettünk az asztalra.”

Régiók Európai Bizottsága
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
ülés

Most

Népszerű