Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsára és Törökkanizsára látogatott Ana Brnabić

2021.10.22
14:52
2021.10.22
18:49
Forrás
Pannon RTV
A szerb miniszterelnök megtekintett Magyarkanizsa legnagyobb fafeldolgozó üzemét és ellátogatott a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános iskolába.

Az észak-bánáti körzetet, illetve annak ipari fejlődését tekintette meg Ana Brnabić. Elsőként Magyarkanizsára látogatott, ahol a közel 30 éves Visa-Prom fafeldolgozó üzemet, és az ott folyó munkálatokat tekintette meg, majd ezt követően a törökkanizsai általános iskolába látogatott el. Az oktatási intézmény az elmúlt hónapokban teljesen megújult, köszönve a szerb állam támogatásának. Irena Slavković, Törökkanizsa polgármestere elmondta, a támogatásnak köszönhetően egy korszerűbb iskolában tanulhatnak a gyerekek.

„Megköszönném a tanulók, a szülők, a pedagógusok, a helyi közösség és Törökkanizsa minden lakosa nevében az iskola teljes felújításához nyújtott segítséget, amely munkálatokat a Szerb Köztársaság, az élen Aleksandar Vučić elnök segítségével sikerült megvalósítani, amely beruházás több mint 300 millió dinárba került.”

A szerb miniszterelnök kiemelte, látogatásának fő oka, hogy megtekintse azokat az intézményeket, vállalatokat, amelyek a szerb állam támogatásának köszönhetően nagyobb beruházást tudtak megvalósítani, illetve azokat a vállalatokat is szeretné megismerni, ahol szükség van az állam segítségére. A magyarkanizsai fafeldolgozó üzem munkájáról elismerően nyilatkozott.

„Megtekintettem egy kiemelkedő hazai céget, a Visa-Promot, amely a legnagyobb elsődleges fafeldolgozó Szerbiában, és hihetetlen, hogy 255 munkást foglalkoztatnak, és a cég bővül.”

Ana Brnabić kiemelte, hogy a fejlesztések során kiemelt szerepet kapnak az egészségházak és az iskolák.

Magyarkanizsa
Törökkanizsa
Ana Brnabić
Irena Slavković

Most

16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.