Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsára és Törökkanizsára látogatott Ana Brnabić

2021.10.22
14:52
2021.10.22
18:49
Forrás
Pannon RTV
A szerb miniszterelnök megtekintett Magyarkanizsa legnagyobb fafeldolgozó üzemét és ellátogatott a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános iskolába.

Az észak-bánáti körzetet, illetve annak ipari fejlődését tekintette meg Ana Brnabić. Elsőként Magyarkanizsára látogatott, ahol a közel 30 éves Visa-Prom fafeldolgozó üzemet, és az ott folyó munkálatokat tekintette meg, majd ezt követően a törökkanizsai általános iskolába látogatott el. Az oktatási intézmény az elmúlt hónapokban teljesen megújult, köszönve a szerb állam támogatásának. Irena Slavković, Törökkanizsa polgármestere elmondta, a támogatásnak köszönhetően egy korszerűbb iskolában tanulhatnak a gyerekek.

„Megköszönném a tanulók, a szülők, a pedagógusok, a helyi közösség és Törökkanizsa minden lakosa nevében az iskola teljes felújításához nyújtott segítséget, amely munkálatokat a Szerb Köztársaság, az élen Aleksandar Vučić elnök segítségével sikerült megvalósítani, amely beruházás több mint 300 millió dinárba került.”

Tanjug/Slobodan Miljevic

A szerb miniszterelnök kiemelte, látogatásának fő oka, hogy megtekintse azokat az intézményeket, vállalatokat, amelyek a szerb állam támogatásának köszönhetően nagyobb beruházást tudtak megvalósítani, illetve azokat a vállalatokat is szeretné megismerni, ahol szükség van az állam segítségére. A magyarkanizsai fafeldolgozó üzem munkájáról elismerően nyilatkozott.

„Megtekintettem egy kiemelkedő hazai céget, a Visa-Promot, amely a legnagyobb elsődleges fafeldolgozó Szerbiában, és hihetetlen, hogy 255 munkást foglalkoztatnak, és a cég bővül.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Ana Brnabić kiemelte, hogy a fejlesztések során kiemelt szerepet kapnak az egészségházak és az iskolák.

Magyarkanizsa
Törökkanizsa
Ana Brnabić
Irena Slavković

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.