Ugrás a tartalomra

Magyarok Vajdaságban - A nemzetépítés lehetőségei

2018.10.27
10:22
2018.10.27
16:15
Forrás
Pannon RTV
Magyarok Vajdaságban - A nemzetépítés lehetőségei címmel tartottak közösségi találkozót Bácskossuthfalván.

A fórumon részt vett Zsigmond Barna Pál, a Fidesz parlamenti képviselője, aki arra buzdította a vajdasági magyarságot, hogy minél nagyobb számban éljenek szavazati jogukkal november negyedikén és támogassák a Magyar Összefogás jelöltjeit.

A magyar kormány, illetve a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával számos projekt valósult meg Bácskossuthfalván is, mint a sportpálya, a templom, a színház és a művelődési ház felújítása. A jövőre nézve is konkrét tervekkel rendelkeznek főként az oktatás és kultúra terén - mondta Fazekas Róbert, a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácselnök-helyettese, a Magyar Összefogás jelöltje.

Fazekas Róbert, jelölt, Magyar Összefogás: „Az iskolára, az óvodára, az értelmiségi fórumra szeretnénk koncentrálni, és azt gondolom, hogy ami hangsúlyos, bár nem kimondottan a Magyar Nemzeti Tanácshoz kötődik, de a nemzeti együttműködés rendszerének egyik kiemelt része a turizmusfejlesztési stratégia, amelyben ez a térség, Kossuthfalva, illetőleg Pacsér kimondottan érdekelt.”

Határoktól függetlenül mi magyarok egymásra vagyunk utalva, és csak akkor van jövőnk, ha összetartunk, ha a világ azt látja, hogy erőt sugárzunk - hangsúlyozta az összejövetelen Zsigmond Barna Pál. A Fidesz parlamenti képviselője kiemelte, az elmúlt vérzivataros időket követően még nem volt ilyen erős és összetartó a Kárpát-medencei magyarság.

Zsigmond Barna Pál, parlamenti képviselő, Fidesz, Magyarország: „Most valóban kegyelmi helyzetben van a vajdasági magyarság, egyrészt jó a magyar-szerb viszonyrendszer, másrészt kitűnőek a magyar-magyar kapcsolatok és hála Istennek a vajdasági magyarság úgy érezheti, hogy most róla szólnak ezek az évek. Ahhoz, hogy ez így maradjon, tovább tudjunk építkezni, tovább tudjuk egymás kezét fogni, ahhoz fontos, hogy éljünk a lehetőséggel, és menjünk el szavazni és a Magyar Összefogásra adjuk le a voksunkat.”

Az est folyamán bemutatkozott Ternovácz István újságíró és Losoncz Dávid jogász, a Magyar Összefogás jelöltjei. Az eseményen részt vett Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke, Pásztor Bálint, a VMSZ parlamenti képviselője, továbbá Kislinder Gábor Topolya polgármestere.

Bácskossuthfalva
Magyar Összefogás
Fazekas Róbert
Ternovácz István
Losoncz Dávid

Most

Népszerű