Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

„Magyarország az oltóanyagok és az utazás tekintetében is ragaszkodni fog a diszkriminációmentességhez”

2021.05.20
18:02
2021.05.20
18:15
Forrás
Origo.hu, MTI
Magyarország reagált a legsikeresebben a koronavírus okozta világjárványra Európában azzal, hogy időben gondoskodott a szükséges vakcinákról - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

Azért állunk ma első helyen beoltottság tekintetében Európában, mert időben vásároltunk kellő mennyiségű oltóanyagot – fogalmazott Szijjártó Péter. 2022 végétől szolgálatba állhat a nemzeti oltóanyaggyár is, amely elegendő saját oltóanyagot tesz elérhetővé ahhoz, hogy beoltható legyen mindenki, aki regisztrált az oltásokra - hangsúlyozta Szijjártó. Ez teljesen feleslegessé teszi újabb oltóanyagok megvásárlását - tette hozzá.

A vakcinaútlevéllel kapcsolatban kiemelte: Magyarország az oltóanyagok és az utazás tekintetében is ragaszkodni fog a diszkriminációmentességhez.

Szijjártó Péter
védőoltás
vakcina
koronavírus

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.