Ugrás a tartalomra

„Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik”

2019.12.28
09:59
2019.12.28
10:08
Forrás
MTI
Szijjártó Péter: a magyar gazdaságban sikeresen megy végbe a dimenzióváltás.

Magyarország egyértelműen az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik - mondta Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a folyamatosan magas színvonalon teljesítő magyar munkaerőnek, Európa legalacsonyabb adóinak és az új támogatási rendszernek köszönhetően minden idők legtöbb beruházása érkezett idén az országba. Magyarország az elektromosautó-ipar fellegvára lett, miután a globális autóipar átalakításának tempóját diktáló nagy koreai vállalatok sorra hozzák új gyáraikat Magyarországra - mondta Szijjártó.

A magyar gazdaságtörténetben öt év után most fordult elő először, hogy a befektetések tekintetében nem a németeké, hanem Dél-Koreáé az első hely. Ez világosan mutatja a keleti nyitás sikerét - mutatott rá a tárcavezető.

Szijjártó Péter
gazdaság

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.