Ugrás a tartalomra

Magyarország belgrádi nagykövetével tárgyalt a szerb kormányfő

2020.09.28
17:02
2020.09.28
17:20
Forrás
Tanjug
Már szervezik a közös kormányülést, amelyet Budapesten tartanának meg.

A kétoldali kapcsolatok továbbfejlesztéséről és a további együttműködésről tárgyalt ma Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével Ana Brnabić szerb miniszterelnök. Pintér Attila Orbán Viktor magyar kormányfő születésnapi üdvözletét nyújtotta át a szerb kollégájának. Levelében azt írta, Szerbia és Magyarország gyümölcsöző kapcsolata a közös munkán és egymás tiszteletén alapul.

Ana Brnabić miniszterelnök megköszönte Magyarországnak, hogy egészségügyi felszerelést küldött Szerbiának a koronavírus-járvány idején, továbbá azt is elmondta, hogy a két ország idén január és július között több mint egymilliárd eurós kereskedelmi forgalmat bonyolított egymással. Emlékeztetett arra is, hogy már szervezik a sorrendben hatodik közös kormányülést, amelyet hamarosan Budapesten tartanának meg.

Orbán Viktor
Pintér Attila

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.