Ugrás a tartalomra

Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

2023.12.02
14:10
Forrás
MTI
A globális nukleáris energia termelő kapacitást 2050-re kell megháromszoroznia az aláíró 22 országnak.

Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján Dubajban. Az egyezmény létrejöttét Emmanuel Macron francia elnök kezdeményezte. A magyar Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára ennek kapcsán az mondta, Magyarországon 37 százalékkal csökkent a szén-dioxid-kibocsátás, és ezen az úton szeretnénk tovább haladni.

Steiner Attila beszédében idézte a magyar köztársasági elnök pénteki gondolatait is, amely a családok, a gyermekvállalás fontosságára hívta fel a figyelmet, és párhuzamot vont a fenntartható jövő és a fenntartható demográfia között.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciájának idén az Egyesült Arab Emírségek ad otthont. A csúcstalálkozón több mint 80 ezer küldött, köztük 140 állam- és kormányfő vesz részt.

nukleáris egyezmény
Éghajlatváltozási Konferencia

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.