Ugrás a tartalomra

Magyarország és Franciaország is sikeres és erős Európát szeretne

2019.10.11
16:58
2019.11.16
09:43
Forrás
MTI, Euronews.com
Magyarország és Franciaország egyaránt sikeres és gazdaságilag erős Európát szeretne - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Párizsban, ahol Emmanuel Macron francia elnökkel találkozott.

Európában különböző országok és régiók vannak, az unió keleti fele különbözik a nyugatitól, de egységre és együttműködésre van szükség - mondta Orbán Viktor a látogatás elején az Élysée-palota kertjében, a francia államfő társaságában tett sajtónyilatkozatában. Hangsúlyozta, a biztonság, a határvédelem és a közös európai haderőről vallott nézetek kérdésében a közép-európai és a francia álláspont közel van egymáshoz. Emellett - mondta - megpróbálja megértetni Emmanuel Macronnal, hogy a migráció kérdésében a magyar álláspont miért olyan más, mint a francia. Magyarországnak mások a civilizációs tradíciói, ezért az európai biztonsághoz másfajta módon tud a szolidaritás eszközével hozzájárulni, mint Franciaország - fejtette ki a kormányfő. Arról is beszélt - kitérve az unió bővítésének ügyére -, hogy Európa biztonságát akkor lehet növelni, ha az unió kapuját "lejjebb tolják" déli irányba.

A francia köztársasági elnök egyebek között azt mondta, hogy Európában lehetnek nézeteltérések, de nem szabad felszínes megosztottságnak fennmaradnia ebből. Leszögezte, nem hiszi, hogy létezik kelet-nyugati megosztottság, nem lehet, hogy Európában többféle jog létezzen.

Franciaország
Emmanuel Macron
Párizs
Orbán Viktor

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.