Ugrás a tartalomra
Euró?
Pixabay

„Magyarország kész 1,2 százalékra emelni a hozzájárulását az Európai Unió büdzséjéhez”

2018-01-14
09:34
2018-01-14
09:40
Forrás
hirado.hu
Ezt Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be azon a vitán, amit a következő hétéves költségvetési ciklus befizetései kapcsán rendeztek meg Brüsszelben.

Évente ugyanis 12-15 milliárd euró esik ki az Unió költségvetéséből azután, hogy az Egyesült Királyság távozik, belátható időn belül pedig nem fog növekedni az EU tagjainak száma, így valószínűleg az egyetlen járható út az lesz, ha a tagállamok legalább 0,1 – 0,02 százalékkal növelik a befizetéseiket.    

 

Európai unió
költségvetés
magyarország

Most

19:06, Frissítve: 19:17

Változékony marad az idő

Továbbra is változékony időjárásra számíthatunk térségünkben. Szombaton felszakadozik a felhőzet, vasárnap hóesés is lehet. A jövő hét elején borongós idő, majd időszakos napsütés is várható.
17:37, Frissítve: 17:50

Elhunyt John Barton rendező

John Barton a Royal Shakespeare Company társalapítója volt. A halálhírről a társulat számolt be. A rendező 89 éves korában hunyt el.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő