Ugrás a tartalomra
Euró?
Pixabay

„Magyarország kész 1,2 százalékra emelni a hozzájárulását az Európai Unió büdzséjéhez”

2018-01-14
09:34
2018-01-14
09:40
Forrás
hirado.hu
Ezt Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be azon a vitán, amit a következő hétéves költségvetési ciklus befizetései kapcsán rendeztek meg Brüsszelben.

Évente ugyanis 12-15 milliárd euró esik ki az Unió költségvetéséből azután, hogy az Egyesült Királyság távozik, belátható időn belül pedig nem fog növekedni az EU tagjainak száma, így valószínűleg az egyetlen járható út az lesz, ha a tagállamok legalább 0,1 – 0,02 százalékkal növelik a befizetéseiket.    

 

Európai unió
költségvetés
magyarország

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.