Ugrás a tartalomra
Tanjug/Andrea Verdelli/Pool Photo via AP

Magyarország kész az európai-kínai kapcsolatok fejlesztésének előmozdítására

2019-04-26
11:12
2019-04-26
11:18
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök csütörtökön találkozott Hszi Csin-ping kínai elnökkel, a megbeszélés részleteiről ma közölt cikket a China Daily kínai lap.

Magyarország készen áll arra, hogy a Kína, valamint a közép- és kelet-európai országok közötti együttműködésen keresztül előmozdítsa az európai-kínai kapcsolatok egészének fejlődését - mondta Orbán Viktor Pekingben. A magyar miniszterelnök csütörtökön találkozott Hszi Csin-ping kínai elnökkel, a megbeszélés részleteiről ma közölt cikket a China Daily kínai lap. Orbán Viktor a kétoldalú megbeszélésekre és az Egy övezet, egy út kezdeményezés második nemzetközi fórumára látogatott a kínai fővárosba. A kormányfő többek között azt mondta, üdvözli a Kínából érkező beruházásokat. Megjegyezte: optimista a kínai csúcstechnológiai fejlesztésekkel kapcsolatban.

Hszi Csin-ping szerint Kínának és Magyarországnak együtt kell működnie az Egy övezet, egy út kezdeményezés keretén belül. A kínai elnök kiemelte az ide tartozó magyar-szerb vasút modernizációját, és hozzátette, hogy törekedni kell a minél konkrétabb eredmények elérésére. Mindkét országnak fontos a pragmatikus együttműködés megerősítése - szögezte le a kínai elnök.

Orbán Viktor
Hszi Csin-ping

Most

14:02, Frissítve: 14:30

Váratlan utazás...

Mint egy ismeretlen ismerős, úgy lépett a budapesti Papp László Budapest Sportaréna színpadára Paul Anka.
13:36, Frissítve: 14:16

Az Öreg híd vidéke

Huszonöt évvel a polgárháború után a Bosznia-hercegovinai Mostar ma pezsgő, attraktív turistaváros, környéke pedig a természet szépségeivel csábítja az utazókat.
12:26, Frissítve: 12:36

Fokozódik a forgalom a szerbiai utakon

A hétvégén a turisták és a hazatérő vendégmunkások újabb áradata várható, ezért fokozott forgalomra kell készülnünk az utakon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.