Ugrás a tartalomra
Tanjug/Andrea Verdelli/Pool Photo via AP

Magyarország kész az európai-kínai kapcsolatok fejlesztésének előmozdítására

2019-04-26
11:12
2019-11-15
17:28
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök csütörtökön találkozott Hszi Csin-ping kínai elnökkel, a megbeszélés részleteiről ma közölt cikket a China Daily kínai lap.

Magyarország készen áll arra, hogy a Kína, valamint a közép- és kelet-európai országok közötti együttműködésen keresztül előmozdítsa az európai-kínai kapcsolatok egészének fejlődését - mondta Orbán Viktor Pekingben. A magyar miniszterelnök csütörtökön találkozott Hszi Csin-ping kínai elnökkel, a megbeszélés részleteiről ma közölt cikket a China Daily kínai lap. Orbán Viktor a kétoldalú megbeszélésekre és az Egy övezet, egy út kezdeményezés második nemzetközi fórumára látogatott a kínai fővárosba. A kormányfő többek között azt mondta, üdvözli a Kínából érkező beruházásokat. Megjegyezte: optimista a kínai csúcstechnológiai fejlesztésekkel kapcsolatban.

Hszi Csin-ping szerint Kínának és Magyarországnak együtt kell működnie az Egy övezet, egy út kezdeményezés keretén belül. A kínai elnök kiemelte az ide tartozó magyar-szerb vasút modernizációját, és hozzátette, hogy törekedni kell a minél konkrétabb eredmények elérésére. Mindkét országnak fontos a pragmatikus együttműködés megerősítése - szögezte le a kínai elnök.

Hszi Csin-ping
Orbán Viktor

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.