Ugrás a tartalomra

Magyarország megerősítette Jens Stoltenberg NATO-főtitkárnak tett korábbi ígéretét

2018.12.05
13:58
2020.03.08
11:19
Forrás
MTI
Eszerint a hamarosan lejáró ciprusi ENSZ-misszióból felszabaduló kapacitás jelentős részét a NATO számára, koszovói és afganisztáni szerepvállalásának fokozására ajánlja fel.

Ezt Szijjártó Péter Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva jelentette ki. A magyar külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: Magyarország a jövő nyárig 60-nal növeli a Koszovóban állomásozó katonái számát. Az afganisztáni 106 fős jelenlétét további 40-nel egészíti ki, valamint fenntartja az éves szinten 500 ezer dolláros pénzügyi hozzájárulását az afgán védelmi erők támogatásához, és ezt az elköteleződését Magyarország 2024-ig meghosszabbította - tette hozzá Szijjártó Péter. 

Brüsszel
Szijjártó Péter
Jens Stoltenberg

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.