Ugrás a tartalomra
Pixabay

Magyarország megvétózza az uniós büdzsét

2020.11.16
18:35
2020.11.16
18:40
Forrás
MTI
A magyar kormány megvétózza az EU hétéves költségvetésével és a helyreállítási alappal kapcsolatos jogalkotást – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a magyar miniszterelnök sajtófőnöke.

Minderről Orbán Viktor magyar miniszterelnök levélben tájékoztatta Angela Merkel német kancellárt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét.

Orbán Viktor levelében megerősítette, hogy a „semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről” elvvel összhangban Magyarország kormánya a többéves pénzügyi keret és a Next Generation EU helyreállítási eszköz jogalkotási csomag valamennyi eleme ellenében fog szavazni, beleértve azok megvétózását, amelyek egyhangúságot igényelnek, így az MFF-rendeletet és a saját forrásokról szóló határozatot is. 

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor már korábban is felhívta a figyelmet arra, veszélyezteti a tagállamok közötti bizalmat, emellett Magyarország érdekeit, ha a következő hétéves költségvetést, illetve a rendkívüli helyreállítási csomagot olyan feltételekhez kötnék, amelyek pontosan nem határozzák meg, hogy mi a vélt jogsértés, és önkényesen vezethetnek politikai alapú költségvetési szankcióhoz kettős mérce alkalmazásával. 

Európai Unió
EU
költségvetés
büdzsé
vétó
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.