Ugrás a tartalomra

Magyarország is mentesülhet az olajembargó alól

2022.05.02
13:43
Forrás
VajdaságMa
Az Európai Bizottság Magyarországot és Szlovákiát is felmentheti a most előkészítés alatt álló orosz olajembargó alól, mivel a két ország nagymértékben függ az orosz energiától – mondta hétfőn két uniós illetékes a Reutersnek.

A lap értesülései szerint a bizottság várhatóan kedden fejezi be a következő, egyben hatodik uniós szankciócsomagot Oroszországgal szemben, ami magában foglalná az orosz olaj vásárlásának tilalmát is. A magyar állam korábban többször is kijelentette, hogy nem hajlandó támogatni az energetikai szankciókat. Szlovákia ugyanakkor az orosz fosszilis tüzelőanyagokra leginkább támaszkodó uniós országok közé tartozik. A 27 tagú Európai Unió egységességének megőrzése érdekében a bizottság mentességet vagy hosszú átmeneti időszakot ajánlhat Szlovákiának és Magyarországnak – mondta az egyik illetékes a hírügynökségnek. Kiemelik továbbá, hogy az olajembargót valószínűleg fokozatosan fogják bevezetni, és várhatóan csak a jövő év elejétől lép érvénybe teljes mértékben.

Magyarország
olaj

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.