Ugrás a tartalomra

Magyarország mindent megtesz a nyugat-balkáni országok EU-csatlakozásáért

2020.07.30
13:30
Forrás
MTI
A magyar külügyminiszter reméli, hogy 2025-re az Európai Unió újabb tagokkal bővül.

Szijjártó Péter ma közölte a Facebook-oldalán: Magyarország mindent megtesz a nyugat-balkáni országok minél előbbi EU-csatlakozásáért. A magyar külgazdasági és külügyminiszter telefonon egyeztetett Srđan Darmanović montenegrói külügyminiszterrel az integrációs tárgyalások állásáról. A Nyugat-Balkán országainak csatlakozása az Európai Unióhoz gazdasági, stratégiai és biztonsági érdeke is Magyarországnak - hangsúlyozta Szijjártó. Hozzátette, mi nem csak beszélünk a nyugat-balkáni országok támogatásáról, valamennyi kormány mellett a magyar külügyminisztériumból odaküldött tapasztalt integrációs szakértő dolgozik.

Darmanović azt kérte, hogy Magyarország újabb egy évvel hosszabbítsa meg az integrációs szakember megbízását. Mi teljesítjük a kérést - emelte ki a magyar tárcavezető. Hozzátette: Montenegró megérdemelte, hogy végre az utolsó csatlakozási tárgyalási fejezetet is megnyissa vele az EU.

EU
csatlakozás
Szijjártó Péter

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.