Ugrás a tartalomra

Magyarország nem Európa-ellenes

2019.05.14
17:00
2019.05.14
17:26
Forrás
Pannon RTV
Nem igaz, hogy Európa-ellenes Magyarország, de talán kicsit másként képzeli el Európát mint mások.

Európa utat téveszt, ez aggodalommal tölt el bennünket és feladatot ró ránk – mondta Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke ma Óbecsén, a Than Emlékházban megtartott kerekasztal-beszélgetésen. Az eseményen a soron következő európai parlamenti választáson való részvétel fontosságára hívták fel a figyelmet. A rendezvény házigazdája Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke volt. Az eseményen többek között részt vett Deli Andor, EP-képviselő és Babity János szabadkai magyar főkonzul is.

Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke (Fidesz): „Úgy gondolom, hogy Európa valóban nagyon fontos döntés előtt áll, és ehhez nekünk közünk lehet. Úgy is fogalmazhatnék, hogy módunk van arra, hogy rávegyük Európát, hogy ne tegye magát tönkre, mielőtt az egész magyar nemzet csatlakozhatna az Európai Unióhoz. Most azzal is foglalkoznunk kell, hogy elmondjuk a véleményünket arról, hogy milyen irányba fejlődjön Európa.”

Németh Zsolt
Deli Andor
Pásztor István
Óbecse
Babity János

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.