Ugrás a tartalomra

Magyarország nem szavaz meg kőolaj- vagy földgázszállításokra vonatkozó szankciókat

2022.04.11
21:17
2022.04.11
21:41
Forrás
Tanjug/AP/Darko Vojinovic
Szijjártó Péter azt mondta, a jövőben is garantálni fogják Magyarország energiaellátásának biztonságát.

Magyarország továbbra sem szállít fegyvereket Ukrajnába, és nem is engedi át azokat az ország területén, jelentette ki Szijjártó Péter az európai uniós külügyminiszterek tanácsülését követően. A magyar külgazdasági és külügyminiszter közölte, arról is döntöttek, hogy újabb 500 millió euróval megemelik az európai békekeretet.

Szijjártó hangsúlyozta, Magyarország sürgeti azoknak a szörnyűségeknek a kivizsgálását, amelyek például Bucsánál történtek, és azokat, akik felelősek ezek elkövetéséért, meg kell büntetni. Szijjátó Péter leszögezte, hogy a jövőben is garantálni fogják Magyarország energiaellátásának biztonságát, így a jövőben sem fognak megszavazni semmilyen olyan javaslatot, amely a kőolaj vagy a földgázszállításra vonatkozó szankciókat tartalmazza.

Szijjártó Péter
szankciók
fegyverek

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.