Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Olivier Hoslet

„Magyarország nem vár Brüsszelre, folynak a tárgyalások több vakcina előállítójával”

2021-01-21
19:16
2021-01-21
19:38
Forrás
MTI
Az online EU-csúcs középpontjában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések koordinálása, valamint a beoltás felgyorsításának szükségessége áll.

Fel kell gyorsítani az európai emberek beoltását biztonságos, hatékony, engedélyezett vakcinákkal - ezt az álláspontot képviseli Orbán Viktor magyar miniszerelnök az EU-csúcstalálkozón. Magyarország nem vár Brüsszelre, már folynak a tárgyalások több vakcina előállítójával, és így az Európai Unióban elsőként küszöbön áll a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik-V vakcina magyarországi felhasználása - mondta Havasi Bertalan. A magyar kormányfő sajtófőnöke hozzátette: biztatóan haladnak a tárgyalások és a hatósági vizsgálatok a kínai oltóanyag beszerzése ügyében is.

Csak a biztonságos és hatékony vakcinák tömeges alkalmazásával kerülhet sor a járvány miatti korlátozások feloldására belátható időn belül - mondta a sajtófőnök az online uniós csúcstalálkozó megkezdése után. Havasi Bertalan kiemelte, egyre több uniós tagország panaszkodik az oltóanyag-ellátás akadozására.

EU-csúcs
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.