Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Olivier Hoslet

„Magyarország nem vár Brüsszelre, folynak a tárgyalások több vakcina előállítójával”

2021.01.21
19:16
2021.01.21
19:38
Forrás
MTI
Az online EU-csúcs középpontjában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések koordinálása, valamint a beoltás felgyorsításának szükségessége áll.

Fel kell gyorsítani az európai emberek beoltását biztonságos, hatékony, engedélyezett vakcinákkal - ezt az álláspontot képviseli Orbán Viktor magyar miniszerelnök az EU-csúcstalálkozón. Magyarország nem vár Brüsszelre, már folynak a tárgyalások több vakcina előállítójával, és így az Európai Unióban elsőként küszöbön áll a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik-V vakcina magyarországi felhasználása - mondta Havasi Bertalan. A magyar kormányfő sajtófőnöke hozzátette: biztatóan haladnak a tárgyalások és a hatósági vizsgálatok a kínai oltóanyag beszerzése ügyében is.

Csak a biztonságos és hatékony vakcinák tömeges alkalmazásával kerülhet sor a járvány miatti korlátozások feloldására belátható időn belül - mondta a sajtófőnök az online uniós csúcstalálkozó megkezdése után. Havasi Bertalan kiemelte, egyre több uniós tagország panaszkodik az oltóanyag-ellátás akadozására.

EU-csúcs
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.

Pályázat falusi házak vásárlására

Június 28-án írják ki a fiatal házaspárok számára a falusi házak kiosztására irányuló pályázatot Szerbiában - ezt jelentette be Milan Krkobabić, vidékfejlesztéssel megbízott miniszter.