Ugrás a tartalomra

„Magyarország nem vár Brüsszelre, folynak a tárgyalások több vakcina előállítójával”

2021.01.21
19:16
2021.01.21
19:38
Forrás
MTI
Az online EU-csúcs középpontjában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések koordinálása, valamint a beoltás felgyorsításának szükségessége áll.

Fel kell gyorsítani az európai emberek beoltását biztonságos, hatékony, engedélyezett vakcinákkal - ezt az álláspontot képviseli Orbán Viktor magyar miniszerelnök az EU-csúcstalálkozón. Magyarország nem vár Brüsszelre, már folynak a tárgyalások több vakcina előállítójával, és így az Európai Unióban elsőként küszöbön áll a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik-V vakcina magyarországi felhasználása - mondta Havasi Bertalan. A magyar kormányfő sajtófőnöke hozzátette: biztatóan haladnak a tárgyalások és a hatósági vizsgálatok a kínai oltóanyag beszerzése ügyében is.

Csak a biztonságos és hatékony vakcinák tömeges alkalmazásával kerülhet sor a járvány miatti korlátozások feloldására belátható időn belül - mondta a sajtófőnök az online uniós csúcstalálkozó megkezdése után. Havasi Bertalan kiemelte, egyre több uniós tagország panaszkodik az oltóanyag-ellátás akadozására.

EU-csúcs
Orbán Viktor

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.