Ugrás a tartalomra

Magyarország segítséget nyújt Szerbiának az európai integráció folyamatában

2018.12.10
16:17
Forrás
MTI, Szerbiai RTV
Egyetértési és technikai szakértői segítségnyújtásról szóló szándéknyilatkozat született Szerbia és Magyarország között.

A memorandumot ma délután Jadranka Joksimović, Szerbia EU-integrációért felelős minisztere és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter látta el kézjegyével Brüsszelben. A magyar diplomácia vezetője kiemelte: Magyarország mindig is fontosnak tartotta a bővítési folyamatot és továbbra is erőteljesen támogatja Szerbia EU felé vezető útját. Ez Magyarország biztonsági és gazdasági érdeke is - fogalmazott Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, számára nem világos, miért nem nyitották meg Szerbia esetében az összes csatlakozási fejezetet. Csalódásának adott hangot, amiért most csak két fejezetet nyitnak meg. Önök ennél többet érdemelnek - üzente Szijjártó Jadranka Joksimovićnak.

Szijjártó Péter
Jadranka Joksimovic

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.