Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Magyarország számára fontos a koszovói béke

2022.08.10
13:22
Forrás
Pannon RTV
Szerbia és Magyarország kapcsolata a legmagasabb szinten jár - mondta Ana Brnabić miután egyeztetett Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével, akinek hamarosan lejár a szerbiai mandátuma.

A szerb miniszterelnök köszönetet mondott Pintérnek a két ország közötti kapcsolatok fejlesztéséért, és az ennek érdekében tett erőfeszítésekért. Szerbia és Magyarország 2021-ben rekordokat döntött a kétoldalú kereskedelmi együttműködések terén. Háláját fejezte ki azért a határozott és folyamatos támogatásért, amelyet Magyarország a legmagasabb politikai szinten nyújt Szerbiának az európai integráció folyamatában, valamint azért, hogy kitartott az Európai Unió bővítésének szükségessége mellett. A miniszterelnök arra is rámutatott, hogy Szerbia rendkívül nagyra értékeli Magyarország elkötelezettségét és támogatását a béke és a stabilitás megőrzése érdekében Koszovó térségében. Brnabić továbbá köszönetet mondott Magyarországnak és Orbán Viktornak is a gáztárolás terén nyújtott segítségért.

Ana Brnabić
Pintér Attila

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.