Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Magyarország számára fontos a koszovói béke

2022.08.10
13:22
Forrás
Pannon RTV
Szerbia és Magyarország kapcsolata a legmagasabb szinten jár - mondta Ana Brnabić miután egyeztetett Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével, akinek hamarosan lejár a szerbiai mandátuma.

A szerb miniszterelnök köszönetet mondott Pintérnek a két ország közötti kapcsolatok fejlesztéséért, és az ennek érdekében tett erőfeszítésekért. Szerbia és Magyarország 2021-ben rekordokat döntött a kétoldalú kereskedelmi együttműködések terén. Háláját fejezte ki azért a határozott és folyamatos támogatásért, amelyet Magyarország a legmagasabb politikai szinten nyújt Szerbiának az európai integráció folyamatában, valamint azért, hogy kitartott az Európai Unió bővítésének szükségessége mellett. A miniszterelnök arra is rámutatott, hogy Szerbia rendkívül nagyra értékeli Magyarország elkötelezettségét és támogatását a béke és a stabilitás megőrzése érdekében Koszovó térségében. Brnabić továbbá köszönetet mondott Magyarországnak és Orbán Viktornak is a gáztárolás terén nyújtott segítségért.

Ana Brnabić
Pintér Attila

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.