Ugrás a tartalomra

Magyarország támogatja Szerbia EU-ba vezető útját

2020.11.04
14:39
Forrás
Közlemény
A szerb uniós integrációért felelős miniszter Magyarország belgrádi nagykövetével egyeztetett.

Rendkívüli jelentősége van Magyarország szakmai és politikai támogatásának Szerbia európai integrációja kapcsán - ezt jelentette ki Jadranka Joksimović szerb uniós integrációért felelős miniszter, miután Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével egyeztetett. A találkozón szó esett a két fél további együttműködéséről az integráció kapcsán, de a kétoldalú kapcsolatokról is.

Joksimović azt mondta, annak ellenére, hogy járványhelyzet van, a szerb kormány törekedni fog a reformok megvalósítására. Az új csatlakozási rendszer szerint első körben a politikai tervek megvalósítása kezdődik, ezzel együtt a gazdasági fejlődés biztosítása, hogy a polgárok tapasztalhassák az előrelépést a mindennapjaikban is - mondta a tárcavezető.

Pintér Attila kijelentette, Magyarország támogatja azt, hogy Szerbia újabb csatlakozási fejezeteket nyisson meg az EU-val.

A felek egyetértettek abban, hogy fontos lenne megtartani azt a kormányközi konferenciát, amelyen részletezik Szerbia feladatait az elkövetkező évre az új csatlakozási módszertan szerint.

Jadranka Joksimović arról is beszélt, hogy az EU azzal, hogy az IPA-pályázatokon keresztül segíti az országot, továbbá, hogy bejelentette a nyugat-balkáni befektetési tervet is, egyértelmű jelet adott arra vonatkozóan, hogy támogatja a régió országait és azok stratégiai jelentőségűek számára.

Szerbia
európai integráció
csatlakozás
Pintér Attila
Jadranka Joksimović

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.