Ugrás a tartalomra
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Magyarország támogatja Szerbia EU-ba vezető útját

2020.11.04
14:39
Forrás
Közlemény
A szerb uniós integrációért felelős miniszter Magyarország belgrádi nagykövetével egyeztetett.

Rendkívüli jelentősége van Magyarország szakmai és politikai támogatásának Szerbia európai integrációja kapcsán - ezt jelentette ki Jadranka Joksimović szerb uniós integrációért felelős miniszter, miután Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével egyeztetett. A találkozón szó esett a két fél további együttműködéséről az integráció kapcsán, de a kétoldalú kapcsolatokról is.

Joksimović azt mondta, annak ellenére, hogy járványhelyzet van, a szerb kormány törekedni fog a reformok megvalósítására. Az új csatlakozási rendszer szerint első körben a politikai tervek megvalósítása kezdődik, ezzel együtt a gazdasági fejlődés biztosítása, hogy a polgárok tapasztalhassák az előrelépést a mindennapjaikban is - mondta a tárcavezető.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Pintér Attila kijelentette, Magyarország támogatja azt, hogy Szerbia újabb csatlakozási fejezeteket nyisson meg az EU-val.

A felek egyetértettek abban, hogy fontos lenne megtartani azt a kormányközi konferenciát, amelyen részletezik Szerbia feladatait az elkövetkező évre az új csatlakozási módszertan szerint.

Jadranka Joksimović arról is beszélt, hogy az EU azzal, hogy az IPA-pályázatokon keresztül segíti az országot, továbbá, hogy bejelentette a nyugat-balkáni befektetési tervet is, egyértelmű jelet adott arra vonatkozóan, hogy támogatja a régió országait és azok stratégiai jelentőségűek számára.

Szerbia
európai integráció
csatlakozás
Pintér Attila
Jadranka Joksimović

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű